AYP persian - ....
      ayppersian.com      
           
             
             
   

....

 

پادماسانا Padmasana  - بمعنی وضعیت نیلوفر (آبی) یا لوتوس. طریقی از نشستن برای مراقبه و پرانایاما که با بکارگیری ضربدریِ ساق پاها و تکیه آنها بر روی پاها و لبۀ فوقانیِ ران های مخالف انجام می گیرد.

 

پرانا Prana  - بمعنیِ اولین واحد. پرانا، اولین تجلیِ آگاهی در سیستم اعصاب است. امری که بواسطۀ جریان و حرکت انرژی تجربه میشود و در تمرینات یوگا از ابتدا تا مراحل پیشرفتۀ فرآیند دگرگونی معنوی انسان روی همین جریان و حرکت انرژی کار می شود.

 

پرانایاما  Pranayama - بمعنیِ توسعۀ پرانا. پرانا اولین تجلی آگاهی در بدن انسان است که می تواند به سمت بیانی عالی و معنوی ترغیب گردد. این امر از طریق تنفسی و در اشکال مختلف تمارین پرانایاما که برای تحریکِ جریان پرانا در بدن انجام می شوند، صورت می گیرد. پرانایاما باعث پرورش اعصاب ظریف (نادی ها) شده و سیستم اعصاب را وسیله ای بسیار پذیرا تر برای مراقبه می سازد.

 

پراساد Prasad - هدیه یا پیشکشی معنوی که به افراد آرمانی، استاد معنوی یا معلم خویش تقدیم می کنیم. امری که باعث برگشت برکتی معنوی به سمت ما خواهد گردید.

 

پراتیاهارا  Pratyahara - بمعنیِ پس کشیدن و برکندن. (برکندن انرژی سیال ذهنی از برابر قالبهای محدود – مترجم). برکندن تمرکزِ اصلیِ توجه ، بر روی حس های بیرونی. این امر بواسطۀ  توسعۀ تجارب حسی درونی، که با انجام تمرینات یوگا و بیدار سازیِ رسانایی اکستاتیک رخ می دهند شکل می گیرد. توجه بنحوی طبیعی به سمت سطوح لذت بخش تر تجربۀ باطنی و به درون کشیده می شود. در طول زمان، تجارب حسیِ درونی به سمت ادراک حسیِ دنیای هر روزی توسعه و باز پس کشیده میشود. پراتیاهارا ( برکندن ) اولین مرحله از سفرِ حرکتِ توجه  به سمت درون و ادراک الهی است. فرآیندی که سپس دوباره به سمت بیرون و ادراک الهی همۀ افراد بازگشت می کند.

 

راجا یوگا  Raja Yoga - بمعنیِ یوگایِ شاهانه. نامی که با توجه به کاربرد اصولیِ تمارین هشت شاخۀ یوگا، مشروح در یوگا سوتراهای پاتانجالی ارائه شده است.

 

ریشی  Rishi - بمعنی بیننده. کسیکه دارای رسانایی اکستاتیک (کوندالینی) بر پا خواسته در سیستم اعصاب و تجارب پالایش یافته در ادراک حسیِ درون و بیرون بدن است. در اینصورت است که ارتباط آگاهی با پرانا (انرژی تصفیه شده) میتواند مستقیما مشاهده شود. این وجه تسمیۀ اصطلاح بیننده است. ریشی همچنین اصطلاحی است عمومی که برای توصیف یک خردمند، سادو، زاهد خلوت گزیده و درویش بکار می رود.

 

رامایانا Ramayana - مجموعۀ عظیم و حماسیِ هندو که داستان راما و طریق دارما یا  عملِ بر حق را بازگو می کند.

 

سادانا Sadhana - رعایت و انجامِ تمارین و نشست های منظم معنوی. داشتن انضباط معنوی.

 

سادو Sadhu  - یک تمرین گرِ ریاضت کشِ یوگا. یک درویش. یک شخص روحانی.

 

ساهاسرارا  Sahasrara  - بمعنی نیلوفرِ هزار گلبرگ شده. هفتمین چاکرا واقع در تاج سر (قسمت تاج شعاعیِ مغز). بیداری و ورود به آن باعث اتحاد آگاهیِ فردی با آگاهیِ بیکران الهی می شود. بیداری نابالغ و زودرس چاکرای تاج منجر به بسیاری از زحمات و مشکلات می شود چراکه سیستم اعصاب قبلا بقدر کافی تصفیه و پاکسازی نشده است. بیداری آجنا (چشم سوم) اولین تدارکات برای سیستم عصبی است که همزمان، مستقیما و به آرامی باعث گشودگیِ ساهاسرار با ایمنیِ بسیار بیشتر می شود.

 

سامادی Samadhi  - جذبه (ذوب شدگی) در سکوت درون یا آگاهیِ خالص و سرور انگیز. مقصدِ مراقبه های مکرر. حالتی  که در نهایت  از طریق  زندگیِ روزمره به ثبات می رسد. این هشتمین شاخه از یوگای هشت مرحله ایِ مشروح در کتاب یوگا سوترای پاتانجالی است.

 

سامکیا  Samkhya – شاخۀ ثنویِ (دوگانه گرا) فلسفۀ هندو که بطور نزدیکی با یوگا، قرین است. در این فلسفه، آگاهیِ خالص و سرور انگیزی که ناآشکار است (غیر متجلی) و کیهانِ آشکار (متجلی) بعنوان دو جنبه از کل زندگی در نظر گرفته می شوند. امری که می تواند توسط یوگی مرد و زن در شکل یگانه ای تجربه گردد. یکی شدنِ این دو، در واقع نقطۀ تلاقیِ دو فلسفۀ ثنوی (سامکیا/ یوگا) و، وحدت وجودیِ (ودانتا / آدوایتا) هندو است. و این بواسطۀ تمرین یوگا و تجربۀ مستقیم است که این تضاد و تناقض ظاهری از میان برداشته می شود.

 

سامیاما  Samyama - تمرینی که ویژگی های سه شاخۀ آخر از هشت شاخۀ یوگا را بکار می گیرد. امری که در یوگا سوترا های پاتانجالی بعنوان دارانا (تمرکز)، دیانا (مراقبه) و سامادی (جذبه در سکوت درونی) مطرح  شده است. از طریق نیّتِ (قصد کردن) سوتراها (کلمات و عبارات ویژۀ معنی دار) در آرام ترین سطوح توجه، انتقال آنها از طریق سیستم اعصاب به  جریان آگاهی صورت میگیرد. امری که با اثرات پالایشیِ عظیمی همراه است. سامیاما سرچشمۀ قدرت های معجزه آسایی است که توسط انسان نمایش داده شده است. آنها کرامات (سیدهی ها) نامیده شده اند که، نتایجی از خیزشِ  اشراق و روشن بینی هستند نه هدفی برای آن. موردی که برخی آن را بعنوان بهترین های این راه در نظر گرفته اند.

 

سانسکریت  Sanskrit  - زبان باستانیِ فرهنگِ معنوی هندو (وداها). متون مقدسِ بزرگی از این زبان سرچشمه گرفته است.

 

سات Sat - بمعنیِ هستیِ جاودان (ازلی و ابدی). یکی از سه ویژگیِ سات – چیت – آناندا یا سکوت سرور انگیزِ درونی. چیزی در ما که هرگز نمی میرد.

 

سات - چیت - آناندا  Sat - Chit - Ananda  بمعنیِ آگاهیِ مسرور و جاودان. سکوت درونی. خودِ مرگ ناپذیر (جاودان). آگاهیِ خالصِ سرور انگیز. شهود. تائو. خدایِ پدر. هوشیاریِ شخصی ما در هر لحظه. از طریق تمرینات یوگا، سیستم اعصاب، در جهت فراهم نمودن تجربۀ همیشگی و مستقیمِ این طبیعت ذاتی، به سوی استحاله ای بنیادین و طبیعی پرورش می یابد.

 

ست سنگ  Satsang - بمعنیِ ائتلاف (همنشینی) با حقیقت. مجالست با آنهائیکه آرمانهای عالیِ معنوی دارند. همچنین مصاحبت با افراد به روشن بینی رسیده. کتاب مقدس: "اگر دو نفر یا بیشتر از شما، همسو با نامِ من گرد آمدند، من نیز آنجا در میان شان  خواهم بود". هرگونه تماس یا ارتباط با دیگران در ارتباط با موضوعات وابسته به تکامل معنوی انسان، باعث تحریک انرژی هایِ باکتیِ درونی خواهد گردید. خواندن نوشته های معنوی نیز میتواند شکلی از ست سنگ باشد.

 

شاکتی  Shakti  - انرژی خلاق و پویایِ زنانه در بدن انسان و در طبیعت. شاکتی، کوندالینیِ بیدار شده است. بمنظور آفرینش، شاکتی باید به همتای (نقطۀ مقابل) خودش، شیوا، که بذر سکوت پنهان در همۀ تجلی هاست بپیوندد. جنبش کوندالینی/ شاکتی در سیستم اعصاب انسان نیز به سمت آن پایان حرکت میکند و تمرینات یوگا در جهت تسهیل اتحاد شیوا و شاکتی در هرکجای بدن طراحی شده اند. امری که  در نهایت منجر به سر ریزِ جریانی سرور انگیز (اکستاتیک) از سر به سمت پایین و در آمیخته شدن آن در قلب می شود.     

 

 شاکتی پات  Shaktipat  - بیدارسازیِ قدرت کوندالینی/ شاکتی در یک طالب معنوی بوسیلۀ یک گورو یا استاد معنوی. هرچند که این امر ممکن است برای رهرو سودمند باشد اما مسئولیت نهایی  پیشرفت معنوی، هنوز بعهدۀ وی  و پابرجاست. امری که میتواند توسط  فرآیندی رو به پیش و از طریق هدایت تمارین روزمرۀ یوگا ادامه یابد.

 

 شامباوی مودرا  Shambhavi Mudra  - تمرین بالا کشیدن چشم ها بسمت نقطۀ بین ابروها درحالیکه در این ناحیه شیار مختصری ایجاد کرده ایم. این شیار مختصر در بین ابروها باعث ایجاد تحریک فیزیکی به سمت ناحیۀ عقب مغز تا بصل النخاع می شود. این وضعیت بخصوص در همراهی با سایر تمرینات یوگا، قدرتمند تر میگردد. شامباوی از ابزارهای اصلیِ پالایش و گشودگیِ آجنا (چشم سوم) است. این امر ابتدا توسط اتصالی سرور انگیز، بین ناحیۀ لگن و سر، تجربه می شود. در آیین مسیحیت، شاکتی روح القدُس نامیده شده است.

 

 شیوا  Shiva - در یوگا، شیوا قابل مقایسه با سکوت درونی، بی صدایی، جنبۀ تجربۀ سرور انگیزِ نایل شده از طریق مراقبه و سایر تمرینات یوگا است. شیوا، بذر سکوتی است که همه چیز از آن آشکار شده و همه چیز به آن بازگشت می کنند. در واقع ترکیبی از سکوت درونی (شیوا) و انرژی سرور انگیز و جنبشی (کوندالینی / شاکتی) در بدن است که در سیستم اعصاب انسان، ایجاد گرِ روشن بینی می شود. در آیین هندو، شیوا مظهر سه گانگیِ (تثلیث): براهما (آفریننده)، ویشنو (محافظت کننده) و شیوا ( نابود کننده) است و نقشی بزرگ در میراث و رسوم این فرهنگ بازی می کند. در مسیحیت این واژه معادل خدای پدر است.

 

سیداسانا Sidhasana - بمعنیِ وضعیت کامل یا وضعیت افرادِ کامل. روشی از نشستن برای پرانایاما و مراقبه که ساقهای پا بصورت ضربدری زیر هم قرار گرفته (مثل چهار زانو) و ناحیۀ عجان (خشتک) بشکلی استوار بر روی پاشنۀ یکی از پاها واقع می شود. این شکل از نشستن باعث تحریک انرژی جنسی به سمت بالا و از طریق سیستم اعصاب شده و درنهایت منجر به خلق پایۀ ثابتی از اکستاسی از طریق تمارین می شود. در طول زمان، سیداسانای تمرین شده در هماهنگی با سایر روش های یوگا باعث خواهد گردید تا اکستاسی به شکلی طبیعی در سرتاسر زندگی روزانه تجربه گردد. دلیل آنست که سیستم اعصاب این قابلیت را دارد که بطور طبیعی حالتی از رسانایی اکستاتیک را برپا سازد. امری که یکی از پیشنیازهای اصلیِ روشن بینی است.

 

سیدهی  Siddhi  – بمعنی حدّ کمال. سیدهی ها (کرامات) قدرت هایی هستند که بعنوان فرآوردۀ جانبی در طی پاکسازیِ یوگیانه ای که در راه روشن بینی در سیستم اعصاب رخ میدهد ایجاد می شوند. امری که بخصوص در تمرین سامیاما بسیار رخ میدهد. تمرینی که به روش هایی ویژه با پرورش حرکت آگاهی در سیستم اعصاب در جهت مقاصدی عالی ، باعث پرورش و گشودگیِ الوهیت درونی می شود.

 

سوما  Soma  - ماده ای تولید شده در جهاز هاضمه که بطور فزاینده ای باعث ارتقاء فرآیند یوگا می شود. سوما از علم کیمیای الهی بر میخیزد. هوا و عصاره های جنسی به شکلی طبیعی در دستگاه گوارش با هم ترکیب شده و منجر به درخششی می شود که از شکم آغاز شده و در سرتاسر بدن سفر می کند. تولید سوما توسط  کومباکا (حبس نفس) ، مودراها و بانداها  تحریک می شود و مستقیما با خیزش انرژی کوندالینی در ارتباط است. همچنین سوما، یکنوع گیاه روانگردان در هند است که در وداهایِ کهن از آن صحبت بمیان آمده است.

 

شری وایدیا  Sri Vidya  - بمعنیِ معرفت مجلل. این معرفت  در تانترا ثمرۀ تکامل تجربی انسان است. تجربه ای که  در کتب مقدس نیز ذکر شده است . شری وایدیا همان سُرورِ اکستاتیک و برون ریزیِ عشق الهی است که از طریق سیستم عصبیِ روشنایی یافته، متجلی می شود. امری که با ریاضیاتی بسیار دقیق در نمودارِ باستانی شری یانترا نیز متجلی است.

 

شری یانترا  Sri Yantra (شری چاکرا -  Sri Chakra) بمعنیِ نمودار یا چرخه ای مجلل. نمایشگر ساختار معنوی سیستم اعصاب انسان و کیهان. شری یانترا با ریاضیاتی دقیق، الگوی موج شکل یافته توسط ارتعاش OM را بازآفرینی میکند. صدایی مقدس که بطور طبیعی توسط سیستم اعصابِ  گشوده و پاکسازی شدۀ انسان،  طنین انداز می شود .

 

سوشومنا Sushumna  - عصب نخاعی (ستون مهره ای)، که از ناحیۀ خاجی تا به سر امتداد یافته است. مهمترین عصب معنوی (نادی) در بدن. بواسطۀ پالایش و گشودگیِ سوشومنا، کل سیستم اعصاب، به سمت کارکردِ عالی و معنوی، دگرگون می شود. تمام تمارین یوگا و در هر سبکی بر پایۀ همین پالایش و گشودگیِ راه سوشومنا طراحی شده اند.

 

سوترا  Sutra  - بمعنی بند. عبارتی کوتاه که حاویِ حکمتی معنوی است. وقتی گروهی از این عبارات کوتاه در کنار هم قرار می گیرند، اتصال آنها با یکدیگر، معرفتی کلی را ارائه می دهد. چنانکه در یوگا سوتراهای پاتانجالی شرح داده شده، سوترا های ویژه ای میتوانند بمنظور تمرین ساختار بندی شدۀ سامیاما بکار گرفته شوند. استفاده از سوتراها در سامیاما میتواند اثرات چشمگیری روی مسیر فرآیند روشن بینی در سیستم اعصاب بگذارد و همچنین میتواند منجر به تجلیِ سیدهی ها (قدرت ها یا کرامات) گردد.

 

سوادهیستانا  Svadhisthana  - بمعنیِ محل سکنی. این دومین  چاکرا  و واقع در ناحیۀ اندام های جنسیِ داخلی است. آن، محل سکنی برای ذخیره گاه عظیم انرژی پرانیک است. پس از آنکه شور جنسی فعال شد، انرژی عظیمی از این ناحیه در جهت بالا به جریان افتاده و کل سیستم اعصاب را در شکلی معنوی، فروزان میسازد. 

 

سوامی Swami - بمعنیِ سرور یا  ارباب. عنوانی در جهت  مشخص نمودن معلمی که  به روشن بینی رسیده است. عوامانه تر، عنوانی است که در جهت مشخص ساختن رتبه و مقام در سلاسل مذهبی به افراد داده می شود. مثل : کشیش ، خاخام یا آخوند.  

 

تانترا یوگا  Tantra Yoga - تانترا بمعنیِ دو چیز در هم بافته شده. معنیِ آن  شبیه یوگاست، یعنی در هم پیوستن. تانترا گسترده ترین سیستم شناخته شدۀ یوگاست که همۀ روش ها و سیستم های مختلف آن را در بر می گیرد. همینطور که تانترا شامل هشت شاخۀ یوگای مشروح در یوگا سوترا های پاتانجالی است، همینظور نیز به فراسوی آن شاخه ها رفته و در ارتباط با آداب جنسی، که برای صدها سال بحث برانگیز بوده رسما ایده پردازی میکند. از اینروست که تانترا بعنوان یوگایِ سکس شناخته شده و برچسبی گمراه کننده به آن زده شده است. اما در واقع شیوه های نزدیکی جنسی  فقط جنبه ای از کل تانترا است. تانترا در واقع مرتبط با مراقبه (مدیتیشن)، پرانایاما، مودراها، بانداها، آساناها و هر تمرین مفید دیگر در یوگا است. امری که شامل روش های توسعه و گسترش انرژی جنسی به سمت قسمت های فوقانی بدن و تسهیل فرآیند روشن بینی می گردد.

 

تاپاس Tapas - بمعنی حرارت یا شدّت. جنبه ای از باکتی (اشتیاق معنوی) که در پسِ اشتیاق برای اتحاد با الوهیت و روشن بینی، نیرویی معنوی ایجاد میکند. تاپاس در شکلی عامیانه بمعنیِ ریاضت و قربانی کردن خویش (گاهی به شکل افراطی) در تمرینات معنوی است. میزان متعارف و استانداردی برای تاپاس وجود ندارد و هر رهروی تاپاس را در راه خویش تجربه کرده و بکار خواهد گرفت.

 

تراتاکا Trataka - بمعنی خیره شدنی ثابت. امری که با تثبیت خیرگی روی یک موضوع و ادامۀ آن برای مدتی از زمان انجام می شود. این کار کمک زیادی به پالایشِ تشکیلات توجه درونی می نماید. تراتاکا بطور سنتی، با چشم هایی که بر روی موضوعی خارجی مثل شعلۀ شمع ، دیوار (متداول در بودیسم) یا هر موضوع دیگری خیره شده، انجام می گردد. در رویکرد AYP تاکیید بر استفاده از موضوعات درونی همچون مانترا و عصب نخاعی است که تاثیراتی بمراتب بیشتر دارند. در این رویکرد، همۀ موضوعات خارجی نیز به شکلی طبیعی سوژه ای برای تراتاکا می شوند. در واقع همۀ آنها می آیند تا  توسط  چشم باز و نا لرزانِ سکوت درونیِ پایدار (شهود) دیده شوند.

 

توریا  Turiya - بمعنیِ حالت چهارم. تجربۀ سکوت درونیِ پرورش یافته در مراقبه. نامگذاری این اسم بدلیل آنست که از سه حالت اولیۀ آگاهی، یعنی بیداری، رویا و خواب عمیق بدون رویا، متمایز شود. هرچقدر که تمرینات یوگا پیشرفت می کنند، توریا بتدریج بعنوان حالتی ثابت و در خلال سه حالت دیگر آگاهی، شروع به همزیستی می نماید. امری که آغازی است بر مرحله روشن بینی. در آن وضعیت، شخص هیچگاه نا آگاه نیست. خواه در بیداری، رویا و یا خواب عمیق. امری که شهود نامیده می شود.

 

اودیانا  Uddiyana  - بمعنی اوج گرفتن. تمرینی از یوگا که عمل  بالا کشیدن شکم توسط  دیافراگم را در حالیکه ریه ها از هوا خالیست، بکار می گیرد. این تمرین باعث تحریک کارکرد عالیِ سیستم هاضمه و خیزش کوندالینی می شود و همچنین مقدمه و تدارکی بر تمرین نولی است.

 

اوجایی پرانایاما  Ujjayi Pranayama  - تمرینی تکمیلی که در حین تنفس اسپاینال و سایر تمرینات پرانایاما انجام می شود. در این روش، اپیگلوت (دریچۀ نای که از طریق آن میتوانیم نفس را نگه داریم) در حین بازدم در پرانایاما ، تا نیمه بسته شده و باعث ایجاد صدای هیسِ ظریفی در عمق گلو می شود. امریکه  ایجاد گر  فشار هوای اضافه در شش ها و فشار پرانیک درسرتاسر سیستم اعصاب خواهد گردید (نوعی حبس نفسِ ضعیف)  و علاوه بر آن باعث خلق ارتعاشی عالی در عمق گلو شده که خود این امر کمکی است بر پالایش و گشودگیِ نوروبیولوژی در قفسه سینه، گلو و ناحیۀ سر.

 

اوپانیشادها  Upanishads  -  تفاسیری بر وداها. نوشته هایی در شکل گفت و شنود که پایۀ فلسفۀ غیر ثنوی (وحدت وجودی) ودانتاها را شکل می دهند. 108 اوپانیشاد وجود دارد.

 

واجرولی مودرا  Vajroli Mudra - تمرینی که یک مرد یا زن را قادر می سازد تا بتواند  برون پاشی ترشحات جنسیِ در حال  انزال یا پیش از انزال را به سمت بالا (ناحیه مجرای ادراری و داخل مثانه) بکشاند. این امر با استفاده از اجرای اودیانا / نولی و مولاباندا / آشوینی که گاهی در ترکیب با کنترل آگاهانۀ فرآیند انزال انجام میشوند، شکل می گیرد. همچنین انسدادِ انزال که بطور فیزیکی از طریق فشار انگشت بر مجرای ادراری واقع در روی استخوان خاجی (خشتک)  انجام می شود، می تواند تاثیر واجرولی را ایجاد  نماید. در تمارین یوگای مستمر، واجرولی عظیمترین اهمیت را در بر خواهد داشت. مکانیسمی که به شکلی طبیعی به رشد و بالندگی رسیده و برای یک کوندالینیِ بیدار، کارکردی بیولوژیک و اتوماتیک پیدا خواهد نمود. (خود به خود انجام خواهد شد). در این مورد، واجرولی، با پس کشیدن جریان عادی و رو به پایین عصاره های جنسی، جریانی ثابت و رو به بالا به سمت مثانه، جهاز هاضمه، عصب نخاعی و سایر اجزاء بیولوژی معنوی فراهم میسازد. همچنانکه سیستم اعصاب رشد و نمو میکند تا بطور همیشگی سرور انگیز (اکستاتیک) شود، واجرولی کارکردی طبیعی و تثبیت شده پیدا خواهد نمود. خیزش واجرولی طبیعی، بخشی مهم از تحقق  نقش براهماچاریا درحفظ و پرورش انرژی جنسی است.

 

ودا Veda - بمعنی دانش. وداها کهن ترین متون مقدس هند بشمار می روند که برای 5000 سال از طریق سنت مکتوب و شفاهی محفوظ نگاه داشته شده اند. وداها بر چهار دسته اند: ریگ، یاجور، ساما، آتهاروا.

 

ودانتا  Vedanta - بمعنی پایانِ ودا. شاخۀ وحدت وجودی (غیر  ثنوی) فلسفۀ هندو که اساسا در اوپانیشادها، بهاگواد گیتا و براهما سوترا به شرح درآمده است.

 

ویگیان بهایراو تانترا Vigyan Bhayrav Tantra - متنی کهن و تانتریک که بسیاری از روش های تمرینی یوگا را مشخص می سازد. تمرکز این کتاب بر روی اصلی بسیار حیاتی است که در  نزدیکی جنسیِ تانترایی رشد و نمو  می یابد. اصلی که زمینه سازِ حفظ  و پرورش انرژی جنسی خواهد گردید.

 

ویشودهی  Vishuddhi – بمعنیِ پاکی. پنجمین چاکرا و واقع در گلو. ویشودهی دروازۀ انرژی پرانیک برای خیزش به سمت  سر، و  همچنین کلید مرکزی ارتباطات و گفتار است. با تمارین یوگای روزمره، پالایش و گشودگی، بطور طبیعی در این ناحیه رخ داده و همزمان تجلیات انرژی درونی و بیرونی ظهور میکند.

 

یاما  Yama - بمعنی مهار. اولین شاخه از یوگای هشت مرحله ایِ مشروح در یوگا سوتراهای پاتانجالی. یاماها جنبه های رفتاری هستند که از فرآیند دگرگونی معنوی انسان حمایت می کنند. آنها عبارتند از، آهیمسا (بی آزاری) ، ساتیا (راستگویی) ، آستیا (عدم دزدی) ، براهماچاریا (حفظ و پرورش انرژی جنسی) و آپاریگراها (نداشتن طمع).

 

یوگا Yoga - بمعنی پیوستن یا اتحاد. حوزه ای پهناور از دانش  و معرفت و تمارینی که در ارتباط با توسعۀ فرآیند تکاملیِ "دگرگونی معنوی انسان" هستند. روش های یوگا بسیار و متنوع اند. با این حال همۀ آنها دارای یک مخرج مشترک هستند و آن نیز سیستم اعصاب انسان است. همۀ یوگا از توانایی ذاتی و درونی هر شخص  برای گشودگی الهی، مشتق میشود. 

 

یوگا نیدرا  Yoga Nidra  - بمعنی خواب یوگایی. حالتی از پابرجا ماندن آگاهی در حین خواب عمیق. این امر بواسطۀ تکنیک های ویژه ای میتواند پرورش یابد. همچنین حالتی است که بنحوی طبیعی با پیشرفت فرد در تمارین روزانه یوگا بپا می خیزد. این حالت را در مراتب پیشرفته، توریا (حالت چهارم) و یا شهود نام نهاده اند.

 

یوگا سوتراها Yoga Sutras  - بمعنی بندهای اتحاد. مشهورترین متن معتبر در یوگا به نویسندگی پاتانجالی و حدود  400 پس از میلاد  مسیح. یوگا سوتراها در بردارندۀ  عناصر اصلی تمرین یوگا (راه هشت شاخه ای ، باضافۀ سامیاما) و شرح جزئیات تجاربی است که افراد در راه و مقصد روشن بینی با آن روبرو می شوند. یوگا سوتراها راهی میزان بندی شده هستند که بواسطۀ آن همۀ طرق معنوی می توانند برای کمال، شاخه بندی و مرحله به مرحله شوند.

 

یوگی  Yogi  - یک تمرین گرِ یوگایِ مرد.

 

یوگینی  Yogini  - یک تمرین گر یوگایِ زن.

 

یونی  Yoni  - بمعنی زهدان یا سرچشمه. اندام جنسی زنانه که هم  بلحاظ  لغوی و هم جریانات انرژی بعنوان سمبل قدرتِ شاکتی در اتحاد یوگیانۀ انرژی های شیوا و شاکتی در سرتاسر سیستم اعصاب محسوب می شود.

 

یونی مودرا Yoni Mudra - تمرینی از یوگا که آجنا (چشم سوم) را پالایش و گشوده ساخته و با تحریک انرژی کوندالینی/ شاکتی، باعث خیزش آن از ناحیه لگن به بالا و در امتداد سوشومنا  (عصب نخاعی) تا به آجنا می شود. امری که کل سیستم اعصاب را توسعه می بخشد.

 

یوگا  Yuga (Yuga را با Yoga اشتباه نگیرید) - یک عصر یا دوران تاریخی که بوسیلۀ محاسبات نجومی و وضعیت های زمین در طول زمان در ارتباط  با خورشید، سیارات و صور فلکی (بروج) تعیین می گردد. مفهوم یوگا، ریشه در جیوتیش (ستاره بینی هندو) دارد. این اعصار، در ستاره بینی غربی نیز هستند. یوگا در واقع ظهور و سقوطِ حساسیت های معنوی انسان را در دوره های زمانی بسیار طولانی و در چرخه ای که نوبت به نوبت و در طول هزاران یا میلیون ها سال تکرار می شود، نمایش میدهد. منجمین با بکارگیری رویکردهای ریاضیاتیِ مختلف، هنوز بر روی طول زمانیِ کل یک چرخه یا طول یوگاها یا اعصار یا بر روی یوگا یا عصری که در حال حاضر در آن قرار داریم توافق نظر ندارند. موضوعی که مباحثه برانگیز بوده است. اما همین کافی است که بگوییم، تاریخ حداقل در 100 سال اخیر، حساسیت ها و دانش معنوی انسان را بخوبی ثبت کرده است. امری که به آرامی در حال ظهور و تعالی است. پس بنابرین آنهاییکه میگویند ما در حال ورود  به عصری از روشن بینی هستیم (یا وارد شده ایم) درست می گویند. هنوز تاریکی بسیاری در دنیا وجود دارد اما نور یوگا و ظهور روشن بینیِ انسان هر روز و هر روز قوی تر می شود. 

 

 

 

  ayp


ayp ayp ayp
ayp ayp ayp

دروس کلیدی
 
             
             
             
   


ayp ayp ayp ayp ayp ayp ayp